Vrachtwagens

Voor een optimaal rendement van uw transportbedrijf is de maximale inzet van uw voertuigen essentieel, bij een zo laag mogelijke kosten per kilometer. Daarom beperkt Bandenspecialist Rovers bij vervanging of reparatie de stilstand van uw truck tot een minimum. Bij pech onderweg of bij regulier onderhoud, zowel op locatie als bij ons in de werkplaats. Ook bieden wij u de beste prijs-kwaliteitsverhouding en een lage rolweerstand zorgt voor een gunstig brandstofverbruik.

Bandenspecialist Rovers is de betrouwbare onafhankelijke bandenpartner voor transportbedrijven. Door de jarenlange ervaring in deze branche kunnen wij u optimaal adviseren over de juiste bandenkeuze en een goed onderhoudsplan, zo kunt u besparen op banden en brandstof en heeft u de beste kilometerkostprijs. Daarnaast investeren wij voortdurend in de modernste apparatuur en zorgen wij ervoor dat onze medewerkers continue worden bijgeschoold zodat wij de beste service kunnen garanderen.

Uitlijnen van trucks en trailers

Met de uitlijnservice voor vrachtwagens en trailers biedt Bandenspecialist Rovers een hoger rendement van uw wagenpark, waardoor u uw bedrijfskosten kunt verlagen. Het uitlijnen van as- en wielposities wordt vaak over het hoofd gezien bij het wagenpark onderhoud. Echter kunt u veel geld besparen en problemen voorkomen door uw wagenpark periodiek te laten uitlijnen.

Als de as- en wielposities van trucks en trailers afwijken van hun ideale positie zorgt dit voor een grotere rolweerstand. Wat op zijn beurt zorgt voor extra slijtage van de banden en meer brandstofverbruik. Bandenspecialist Rovers maakt gebruik van de meest geavanceerde uitlijn-apparatuur en gereedschappen om uw voertuig snel en vakkundig uit te lijnen.

24-uur service

Om u zo snel en efficiënt mogelijk van dienst te zijn, zijn wij in het bezit van een mobiele servicetruck. De servicetruck is volledig ingericht om banden tot 52 inch op locatie te monteren. Verder is de servicetruck uitgerust met een balanceermachine, een installatie om stikstof te vullen en de benodigde gereedschappen en materialen om banden te kunnen repareren.

Mocht u onverhoopt een keer pech hebben; dan kunt u ook op de service van Bandenspecialist Rovers rekenen. Waar in Europa uw vrachtwagen ook staat, we zijn 24/7 bereikbaar om u met ons Europees servicenetwerk zo snel mogelijk weer op weg te helpen.

Specialist op het gebied van trilling problemen

Bandenspecialist Rovers heeft zich gespecialiseerd op het gebied van trilling problemen. De nieuwe generatie voertuigen zijn steeds gevoeliger op onbalans en hoogte- zijdelingse slag van banden en of wielen. Door gebruik te maken van een Hunter GSP9600 HD met ForceMatch balanceermachine zijn wij in staat om deze problemen op te lossen. Voor problemen die niet met alleen balanceren opgelost kunnen worden beschikken wij over een Tire Trimmer, deze slijpt de band nauwkeurig tot op 0,1 millimeter perfect rond. Hierdoor wordt het rijcomfort vergroot en uw band is weer perfect rond.

Overige diensten

Bij Bandenspecialist Rovers bieden wij een brede variatie van bandenservice aan. Naast nieuwe en gebruikte vrachtwagenbanden bieden wij nog meer services aan:

  • Balanceren + optimaliseren
  • Uitlijnen van Trucks en Trailers
  • 24-uurs pechservice
  • Repareren en vulkaniseren
  • Herprofileren
  • Tire-trimmen
  • Stikstof vullen
  • Leveren van stalen velgen en Alcoa’s
  • Stralen en poedercoaten van wielen

 

Merken