• Meer dan 50 jaar ervaring
 • Specialist in trillingsproblemen
 • Gratis controle en advies
 • Ook zonder afspraak

Uitlijnen

Stuurt uw auto erg moeilijk en trekt deze naar links of rechts? Of misschien stuurt uw auto juist veel te makkelijk? Slijten uw banden erg snel? Laat uw auto dan uitlijnen door bandenspecialist Rovers. U kunt hier lezen wat uitlijnen inhoudt en wanneer en waarom uitlijnen nodig is.

Waarom uitlijnen?

Het uitlijnen van uw auto heeft een hoop voordelen. Bijvoorbeeld;

 • Betere wegligging
 • Besparen op brandstof verbruik
 • Besturing is prettiger
 • Minder bandenslijtage

Door het uitlijnen van uw auto verbeterd de wegligging. Uw auto rijdt hierdoor soepeler en reageert beter op het sturen. Ook bespaart u op brandstofverbruik als uw auto is uitgelijnd. Dit betekent dat ook de brandstofkosten omlaag gaan.

Wanneer is uitlijnen nodig?

Er zijn een aantal momenten waaraan u kunt herkennen dat uitlijnen nodig is. Namelijk wanneer

 • Uw bandenslijtage aan de buitenkant of aan de binnenkant van de band ziet
 • uw auto afwijkt naar een bepaalde kant
 • het stuur van uw auto zwaar of licht stuurt
 • het stuur na een bocht niet terug draait

Er zijn ook een aantal momenten wanneer uitlijnen. Wanneer er een onderdeel van de wielophanging vervangen is, denk hierbij aan kogels, veren schokdempers en wiellagers. Raakt u een stoeprand of heeft u door een diepe kuil gereden? Laat dan de uitlijning van uw auto controleren.

En een optimaal uitgelijnd voertuig kan ervoor zorgen dat de banden nog duizenden kilometers langer meegaan. Wij zien veel banden die vroegtijdig moeten worden vervangen als gevolg van slijtage veroorzaakt door een niet goed uitgelijnd voertuig.

Ziet u daarom factoren die er op duiden dat uw auto uitgelijnd moeten worden? Aarzel dan geen moment en neem contact op met bandenspecialist Rovers!

Het Hawkeye Elite digitaal uitlijnsysteem

Dit unieke systeem is ontworpen in de VS door de Hunter Engering Company, de wereldwijd meest toonaangevende leverancier van uitlijnapparatuur. Laat uw auto uitlijnen door de specialist

Dit is wat wij doen met uitlijnen:

 1. De stand van alle wielen wordt gemeten (diagnose)
 2. Het stuurwiel wordt rechtgezet
 3. De rijlijn veroorzaakt door de achterwielen word als referentie gebruikt om de voorwielen af te stellen op specificatie van de autofabrikant.

Resultaat: Alle wielen staan parallel in combinatie met een recht stuur.

Voertuigen met een verstelbare achterwielophanging:

 1. De stand van alle wielen wordt gemeten (diagnose)
 2. De achterwielen worden volgens fabrieksspecificatie gesteld (rijlijn is hartlijn)
 3. Het stuurwiel wordt rechtgezet
 4. De rijlijn veroorzaakt door de achterwielen word als referentie gebruikt om de voorwielen af te stellen op specificatie van de autofabrikant.

Resultaat: Alle wielen staan parallel in de rechtuit positie in combinatie met een recht stuur.

Laat uw auto daarom niet bij zomaar iemand uitlijnen. Hiervoor is ervaring nodig. Bij bandenspecialist Rovers zijn we gecertificeerd en maken we gebruik van de meest geavanceerde apparatuur zodat u zeker weet dat uw auto juist uitgelijnd wordt.