Personen- & bestelwagens

Goede personenwagenbanden zijn van levensbelang. Bij een personenwagenband gaat het niet alleen om de rijeigenschappen van uw auto, maar in de eerste plaats om uw persoonlijke veiligheid. Veel ongelukken worden veroorzaakt door verkeerde of slechte personenwagenbanden.

Welke band het beste bij uw auto past hangt af van heel veel zaken. Niet alleen het type auto dat u rijdt, maar ook welke prestaties u verwacht van uw personenwagenband. Het verschil tussen de ene en de andere band is vooral te vinden in de verhouding tussen duurzaamheid, grip, bochtgedrag, verbruik en comfort.

Soorten banden

Bent u er nog niet helemaal uit welke band voor u het meest geschikt is, dan staat bandenspecialist Rovers voor u klaar. Wij bieden een breed assortiment banden aan.

Zomerbanden

U vraagt zich misschien af; wanneer zomerbanden? Zodra de temperaturen de 7 graden Celsius bereiken is het tijd voor zomerbanden. Blijft u door rijden op winterbanden, verbruikt u veel meer brandstof dan eigenlijk nodig is. Winterbanden bieden namelijk meer rolweerstand. Bovendien geven winterbanden boven de 15 graden Celsius slecht grip op de weg. Hierdoor wordt uw remweg een stuk groter. Dit geeft gevaarlijke verkeerssituaties.

Zomerbanden zijn veel veiliger bij hogere temperaturen. In de periode mei tot en met augustus is het tijd voor zomerbanden.

Winterbanden

Winterbanden zijn speciaal ontwikkeld om tegen koudere temperaturen te kunnen. Ze zijn gemaakt van een speciale rubbersamenstelling. Het rubber is dankzij de andere samenstelling een stuk zachter en blijft soepel. Hierdoor houdt de band meer grip op een koud wegdek. Daarnaast bestaat het profiel van de banden uit kleine inkepingen (ook wel lamellen genoemd) die voor een betere grip zorgen en extra afvoer van water, sneeuw en modder .

Tijdens de periode van oktober tot en met april zijn de temperaturen regelmatig gemiddeld onder de 7 graden Celsius. Er word vaak gezegd wanneer de letter R in de maand komt, zijn winterbanden aan te raden.

All Season banden

Een all season band heeft eigenschappen van een winter- en een zomerband. Dit komt omdat de profielopbouw en de rubbersamenstelling een combinatie van zomerbanden en winterbanden hebben. Hierdoor functioneren de banden prima in ieder seizoen.

Een vierseizoenen band blijft wel een compromis waardoor deze tijdens extremen van beide banden minder geschikt zijn dan de zomer- of winterband. Het zijn namelijk niet volwaardige winterbanden of zomerbanden. Vier seizoenen banden zijn door de sterk wisselende winters in Nederland voor voertuigen die minder kilometers maken daarom zeer geschikt. U heeft hierbij geen wisselkosten en bent toch verzekerd van een veilige band.

Bandenwissel

U bent van harte welkom om uw banden te laten wisselen bij bandenspecialist Rovers. Wij zijn voorzien van alle materialen om uw banden snel en efficiënt te verwisselen. Wij nemen u graag alle moeite uit handen.

Wij wisselen uw banden terwijl u geniet van een lekkere kop koffie en gebruik kunt maken van de wifi. Plan eenvoudig uw bandenwissel in via onze online afspraakplanner.

Bandenservice – Ons specialisme!

U kunt bij ons terecht voor

  • Monteren
  • Repareren
  • Balanceren
  • Tyretrimmen
  • Uitlijnen
  • Zomer/winterbanden opslag
  • TPMS Bandenspanning sensoren

Merken