• Meer dan 50 jaar ervaring
  • Specialist in trillingsproblemen
  • Gratis controle en advies
  • Ook zonder afspraak

Landbouw

Voor een deskundig advies over landbouwbanden bent u bij Bandenspecialist Rovers aan het juiste adres. Wij kunnen door onze jarenlange ervaring de specifieke problemen in de landbouwmechanisatie, zoals tractie, berekening van de juiste voorloop, levensduur verbeteren en structuurbederf verminderen. Daarbij houden we rekening met de steeds hogere eisen die agrariërs en loonwerkers aan banden stellen. Voor het juiste advies over landbouwbanden, of het nu gaat om tractorbanden, implement banden of banden voor weide- en tuinbouwmachines moet u bij bandenspecialist Rovers zijn.

Onafhankelijke bandenpartner

Wij geven u graag advies en informatie over landbouwbanden. Als onafhankelijk bandenservice bedrijf adviseren wij de beste band voor uw specifieke wensen en behoeften. Wij weten als geen ander dat de landbouw en mechanisatie bedrijven aangewezen zijn op bedrijfszekerheid en kwaliteit. In de oogst periode kan uitval zorgen voor grote onverwachte vertragingen. Bandenspecialist Rovers beschikt over de meest geavanceerde apparatuur om landbouwbanden en wielen zowel in de werkplaats als op locatie te monteren en repareren.

Uitlijnen van landbouwvoertuigen

Met de uitlijnservice voor landbouwvoertuigen biedt Bandenspecialist Rovers een hoger rendement van uw materieel waardoor u uw bedrijfskosten kunt verlagen. Het uitlijnen van as- en wielposities wordt vaak over het hoofd gezien. Echter kunt u veel geld besparen en problemen voorkomen door uw landbouwvoertuigen periodiek te laten uitlijnen.

Als de as- en wielposities van bijv. tractoren van hun ideale positie afwijken (teveel uit- of toespoor) zorgt dit voor een grotere rolweerstand. Wat op zijn beurt zorgt voor extra slijtage van de banden en meer brandstofverbruik. Bandenspecialist Rovers maakt gebruik van de meest geavanceerde uitlijn-apparatuur en gereedschappen om uw landbouwvoertuig snel en vakkundig uit te lijnen.

Montage op locatie / 24-uurs service

Om u zo snel en efficiënt mogelijk van dienst te zijn, zijn wij in het bezit van een mobiele servicetruck. De servicetruck is volledig ingericht om banden tot 52 inch op locatie te monteren. Verder is de servicetruck uitgerust met een balanceermachine, een installatie om stikstof te vullen en de benodigde gereedschappen en materialen om banden te kunnen repareren. Mocht u onverhoopt een keer pech hebben; dan kunt u ook op de service van Bandenspecialist Rovers rekenen.

Wielen op maat gemaakt

Voor iedere toepassing leveren wij wielen op maat, afgestemd op uw machine en de gewenste spoorbreedte. Afhankelijk van de ondergrond, weersomstandigheden en toepassingsmogelijkheden willen veel gebruikers een ander type band gemonteerd zien of de spoorbreedte van het voertuig aanpassen; Dat is in veel gevallen niet op te lossen door andere standaard wielen aan te schaffen. Zaken als het aantal boutgaten en de diameter daarvan, dikte van de schijf en de afstand van het wiel ten opzichte van het voertuig etc. zijn cruciaal. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Bandenspecialist Rovers.

Merken