• Meer dan 50 jaar ervaring
  • Specialist in trillingsproblemen
  • Gratis controle en advies
  • Ook zonder afspraak

Industrie- en grondverzet

Industriebanden

Er wordt veel verwacht van industriebanden, vergeleken met banden voor wegvoertuigen leiden banden voor intern transport een enigszins ‘verborgen’ bestaan. Daar staat tegenover dat er vele types en maten zijn voor de meest gespecialiseerde toepassingen. Industriële voertuigen worden vaak ingezet onder omstandigheden waarvoor normale luchtbanden ongeschikt zijn. Denk daarbij aan verhoogde belasting, extreme temperaturen, het werken met chemische stoffen of vloeren die absoluut smetvrij moeten blijven.

Soorten industriebanden

Er zijn 3 verschillende soorten industriebanden, namelijk luchtbanden, volrubber banden en massieve banden hieronder worden ze verder uitgelicht.

Luchtbanden

Op wisselende en ongelijke ondergronden zijn luchtbanden de beste oplossingen. Naast de stabiliteit en de demping (comfort) van de banden is het profiel erg belangrijk. Deze keuze is afhankelijk van de inzet: blokprofielen geven de beste tractie, lijnprofielen vergemakkelijken het manoeuvreren en lijn/blokprofielen combineren deze eigenschappen. Soms vraagt de inzet juist om profielloze banden. Bij bandenspecialist Rovers leveren we niet alleen de beste kwaliteitsbanden maar ook producten van de prijsvechters.

Volrubber banden

Volrubberbanden zijn opgebouwd uit meerdere lagen rubber. Ze zijn zeer goed bestand tegen inrijdingen en kunnen niet lek raken. Ze kennen een zeer hoge en constante stabiliteit, vergen vrijwel geen onderhoud en door hun hoge slijtvastheid valt de prijs-levensduurverhouding gunstig uit. Bovendien zijn ze tegen meerprijs leverbaar in speciale uitvoeringen als non-marking, antistatisch en oliebestendig. De nonmarking banden worden aangeraden bij bedrijven waar hygiëne een grote rol speelt, deze banden laten namelijk geen sporen achter.

Massieve banden

Massieve banden worden op een stalen ring aangebracht. Die van rubber zijn leverbaar met een geweven stalen Base; die van kunststof zijn uitsluitend met cilindrische of conische stalen base; die van kunststof zijn uitsluitend met cilindrische of conische stalen base verkrijgbaar. Zowel volrubber- als massieve banden zijn naar keuze leverbaar met een blok- of lijnprofiel of in een profielloze uitvoering.

Ruilvelgen

Wij bieden u een compleet pakket nieuwe industrievelgen, van ééndelige- en splitvelgen tot meerdelige velgen. Aansluitmaten zijn op iedere gewenste maat te maken. Met ons uitgebreide assortiment ruilvelgen voor de gangbare merken en types heftrucks maken wij wisselen van de wielen op locatie mogelijk, waardoor stilstand van de machine tot een minimum beperkt word.

Grondverzetbanden

Voor een deskundig advies over grondverzetbanden bent u bij Bandenspecialist Rovers aan het juiste adres. Wij kunnen door onze jarenlange ervaring als onafhankelijk bandenservice bedrijf een degelijk advies geven over de beste band voor uw specifieke wensen en behoeften. Daarbij houden we rekening met de steeds hogere eisen die aan grondverzetbanden gesteld worden; een lage bodemdruk, stabiliteit, terreinvaardigheid en mobiliteit zijn de belangrijkste eisen die aan grondverzetbanden worden gesteld.

Lagere kostprijs per uur

Grondverzetbanden zijn kostbaar. De verschillende toepassingen vragen om zeer zorgvuldige omgang met deze banden. De juiste behandeling zorgt voor een langere levensduur en uiteindelijk voor een lagere kostprijs per uur. Bij ons bent u aan het juiste adres voor een advies op maat bij de aanschaf of reparatie van deze banden.

Montage op locatie / 24-uurs service

Om u zo snel en efficiënt mogelijk van dienst te zijn, zijn wij in het bezit van een mobiele servicetruck. De servicetruck is volledig ingericht om banden tot 52 inch op locatie te monteren. Verder is de servicetruck uitgerust met een balanceermachine, een installatie om stikstof te vullen en de benodigde gereedschappen en materialen om banden te kunnen repareren. Mocht u onverhoopt een keer pech hebben; dan kunt u ook op de service van Bandenspecialist Rovers rekenen.

Merken